Contactati-ne

Avocat Oana Macovei Iasi

Telefon: 0740 908 056

Program informatii:

09.00-15:00

Pentru recuperarea taxelor de poluare achitate in alte localitati decat Iasi exista posibilitatea colaborarii prin corespondenta.

TVR Iasi - taxa poluare

Vino pe Facebook!

Regulile privind circulatia autovehiculelor inmatriculate in alte state pe drumurile din Romania au ramas neschimbate, desi Guvernul Ungureanu aprobase la finalul lunii aprilie, inainte de a fi demis, cateva prevederi noi referitoare la acest aspect Codul rutier stabileste la art. 82, alin. 4 ca "autovehiculele si remorcile inmatriculate in alte state, detinute de persoane care au sediul sau domiciliul in Romania, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioada de maximum 90 de zile de la introducerea acestora in tara, daca sunt asigurate pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulatie".

Chiar daca a existat un proiect de lege care modifica aceasta reglementare, respectivul act normativ nu a parcurs tot traseul legislativ pentru a deveni lege, deci in prezent nu are nicio valoare juridica. In momentul de fata, art.82, alin. 4, in forma prezentata mai sus este norma legala in vigoare, singura care se aplica pentru a reglementa circulatia in Romania a autovehiculelor inmatriculate in strainatate.

In 24 aprilie, fostul Guvern condus de Mihai Razvan Ungureanu, aflat inca in functie la acea data, aprobase un proiect de lege care aducea modificari importante Codului rutier. Concret, acest proiect de lege stabilea ca autoturismele inmatriculate in alte state, detinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul, resedinta sau resedinta normala in Romania, vor putea circula in Romania pentru o perioada de maximum 90 de zile de la data dobandirii titlului intr-un an calendaristic.

Desi aprobat in sedinta de Guvern, acest proiect a fost introdus in circuitul parlamentar, insa nu a mai apucat sa fie votat de deputati si senatori, in conditiile in care noul Guvern, condus de Victor Ponta, a cerut recent Parlamentului retragerea de pe ordinea de zi a proiectelor de lege emise de fostul Executiv.

Potrivit informatiilor din presa centrala, noii ministri urmeaza sa analizeze actele normative si sa formuleze un punct de vedere asupra acestora.

Deci, ce reguli se aplica acum?

Asadar, fara un act normativ care sa modifice legislatia rutiera, regulile privind circulatia in Romania a autoturismelor inmatriculate in alte state raman neschimbate. Concret, potrivit Codului rutier, autovehiculele si remorcile inmatriculate in alte state, detinute de persoane care au sediul sau domiciliul in Romania, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioada de maximum 90 de zile de la introducerea acestora in tara, daca au o asigurare RCA valabila.

La expirarea termenului, politia retine certificatul si placutele cu numerele de inmatriculare straine, care vor fi remise autoritatilor emitente.

Comments   

 
0 #2 Madie 2017-10-17 19:26
Great post. I was checking continuously this blog and I'm impressed!
Extremely helpful information specially the last part :) I care
for such info much. I was looking for this particular info for a very long time.
Thank you and good luck.
Quote
 
 
0 #1 hair stylist 2017-10-17 16:28
Howdy, I believe your site might be having internet browser
compatibility issues. When I look at your
web site in Safari, it looks fine however when opening in IE, it has some overlapping issues.
I simply wanted to provide you with a quick heads up!
Other than that, wonderful blog!
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh